M – W

MAC STOPA

Living Walls prvi put predstavlja kolekciju tapeta nastalu u saradnji sa poljskim dizajnerom i arhitektom Mac Stopom. Inovativne i neobične tapete ovog talentovanog dizajnera dokazuju da geometrija može biti sve, samo ne dosadna. Estetska grafička dekoracija u pink boji, pastelnozelenoj, naradžastoj i intezivno tirkiznoj dokazuje moto Mac Stopa- “misliti smelo”. Taj stav se vidi i kroz futurističke i jake kontraste, žive neonske boje, motive košnica I mehurića u 3D formi. Ove tapete odišu energijom i privlače pažnju, dajući  poseban izgled svakoj prostoriji.

MAISTERVLIES 5

Ovo je kolekcija  širokog  raspona  jednobojnih tapeta sa vertikalnom tekstilnom strukturom visokog kvaliteta. Mnogobrojne kombinacije neo-baroknih elemenata sa mat-sjaj efektom daju moderan i svevremen izgled zidovima i bilo koji enterijer čine prirodnim i mladalačkim. Boje tapeta kao što su  bela, siva , antracit, bež i oker zaokružuju celu kolekciju.

MEMORY 3

Kao dodatak klasičnim romantičnim motivima, treća kolekcija Memory kataloga tapeta predstavlja i savremenu interpretaciju cveća na elegantan i senzualan način. Različita mešavina modernih jasnih pruga i jednobojnih tapeta, sveži pastelni tonovi i meke boje omogućavaju dosta mogućnosti za kombinovanje, kako u modernom gradskom stanu, tako i u udobnoj seoskoj kući.

METALIC SILK

Kolekcija sa jedinstvenom kombinacijom modermog i klasičnog stila. Četiri različite šare sa tradicionalnim i cvetnim motivima i veliki izbor čistih i jasnih boja uspešno se stapaju sa visokim sjajem i mat površinom. Širok spektar boja daje mogućnost za mnogo kombinacija  modernog i klasičnog stila u enterijeru.

METROPOLIS BY MICHALSKY LIVING

Dizajnerska kolekcija koju čini 60 varijacija čistih boja i grafičkih šara, pruga i cvetnih motiva. Njen umetnički stil dopunjuju tamne boje sa kontrastima bele, lila, pink, limeta zelene i lavande u sivobraon tonovim i senkama.

MOMENTS

Kolekcija tapeta u kojoj klasični barokni motivi u kombinaciji sa modernim cvetnim dezenom,  zanimljiva ornamentika retro izgleda, izražena struktura površine i metalni sjajni efekti stvaraju stilizovanu i elegantnu atmosferu. Rafinirane boje bordocrvene, azurnoplave i krembež sa cvetnim motivima čine da svaka prostorija odiše senzualnošću.

MOVE YOUR WALL

Kolekcija tapeta u kojoj geometrijski oblici i forme, krivudave linije i talasi daju dinamiku i pokret prostoru. 3D šare daju optičku varku iluzije živog zida koji se pomera u bojama petrolplave, sive, oker i krem-braon. Bizarno, futuristički i nebično kada realnost i fantasticno postaju jedno.

NEW CLASSICS

Kolekcija tapeta neoklasičnih i baroknih elementa i modernih cvetnih motiva. Karakteristika ove kolekcije su četiri različite šare kombinovane sa velikim rasponom boja, od bordo, bež, krem i sive do tamnoplave, tirkizne, braon i maslinaste. Završni mat-sjaj efekat na tapetama daje zidovima romantičan, elegantan i  zanimljiv izgled.

 

NEW ORLEANS

U ovoj kolekciji se nalaze tapete svih vrsta cvetnih motiva i svetlih senki ukombinovanih sa istom bojom, zatim sa motivima perja, raznovrsnog cveća i pažljivo biranim ornamentima koji daju živost i svežinu zidovima, a usklađene boje kao što su bež, lila, crvena, plava i crna donose veselu atmosveru.

REFLECTION

Kolekcija tapeta grafičkog i modernog stila. Dizajn tapeta odlikuju dekorativni elementi velikih dimenzija sa gradacijom tonova sličnih boja koje su odlicno kombinovane sa odgovarjućim sjajnim prugama i neobičnom tačkastom šarom palminog lista. Velike površine boja sa sjajnim i mat-efektom uklapaju se u ekskluzivne prostore i sve vrste enterijera.

SCHONER WOHNEN 9

Dizajnerska kolekcija tapeta visokog kvaliteta za moderne i opuštajuće enterijere. Teme ove devete kolekcije su:

Arts & Crafts- Fino drvo, beton i efekat mermera, kao i efekat  tekstilne strukture finih tkanina i grubljeg lana, koji čine da tapete odišu suptilnom senzualnošću, a u kombinaciji sa nijansama bele, krem, bež, sive, teksas plave i svetlucave ljubičaste naglašena je njihova prefinjena forma i boja.

Flora -Reljefne pruge i cveće I klasični motivi dočarani su na nov način. Pruge deluju kao da su ručno nacrtane, a bujno cveće je blago skicirano u  tonovima svetlim i neutralnim, ledenoplavim, tamnoplavim i crvenim kako bi se postigao romantičan sanjarski doživljaj.

Graphic & Colours - Izražajna grafička šara u svetlim i toplim bojama, tipičan skandinavski dizajn. Mešavina struktura, tehnika reljefa i iscrtanih trouglova u pastelnim tonovima svetlonarandžaste, fine žute i nežno nebeskoplave sa pozadinom u neutralnim tonovima ispunjavaju ovaj čist dizajn veselom, toplom i pozitivnom energijom prolećnog jutra.

SIENA

Kolekcija tapeta inspirisana jednim od najlepših gradova Italije.Tapete ove kolekcije odišu Mediteranom, što je uočljivo zbog boja maslinastih, zelenih i crvenih. Stlizovano lišće sa metalik efektom sjaja i talasaste linije u kombinaciji sa različitom pozadinom. Boje dočaravaju italijanski stil I stvaraju udoban, ali elegantan životni prostor.

SIMPLY STRIPES

Kolekcija tapeta koja pokazuje ne samo da su pruge jedan od najpopularnijih motiva nego i da zaokružuju svaku dizajnersku priču. Pored pruga pravilnih ivica, postoje i talasaste linije u mnogo boja, široke ili uske, horizontalne ili vertikalne. Ove tapete su pogodne za sve vrste enterijera, a njihove mogućnosti su neograničene.

TITANIUM

Kolekcija tapeta elegantnog dizajna, grafičkih šara i motivima koji oslikavaju moderan i sofisticirani stil na svilenoj teksturi na matiranoj površini, što čini ovu kolekciju luksuznom. Ona sadrži tapete sa realnom imitacijom drveta, geometrijskim motivima šiljaka, dijamanata, kocke i monolitnih površina koje su nalik izgrebanim u bojama metala i bež, sa tirkiznom i crvenom.

VERSACE HOME

 

WERNER AISSLINGER

Tapete ove dizajnerske kolekcije imaju moderan i urban izgled. Njihov dizajn pokazuje stilsko igranje sa suprotnošću prirode i urbanog, jasne kružne i krive linije nepravilnih oblika sa 3D efektom u kombinaciji sa bojama crnom, braon, belom i sivom.

WOOD N STONE

Tapete koje deluju prirodno i uklapaju se u sve vrste enterijera daju zidovima izgled seoske vikendice i urbanog potkrovlja. Kolekcija sadrži tapete na kojima je oslikan kamen, beton, cigla i drvo u prirodnim bež i krem bojama I sivim i crnim tonovima.